Piccoline
snabb och enkel
rengörings-app

Piccoline ger en fullständig översikt över städ- och underhållsstatus för alla rum

Piccoline är en enkel och användarvänlig städapp för hotell, perfekt integrerad med Picasso Digital.

Otroligt enkel att använda

Piccoline synkroniseras automatiskt med Picasso Digital. Möjlighet att skapa individuella uppgifter i varje rum, välja automatiskt skapande av uppgifter i alla rum, eller en kombination av båda och skicka dem till Piccoline.

Städpersonalen läser och ändrar status för varje rum när de städar dem och utför respektive uppgifter. De kan även skapa underhållsuppgifter i appen och ge feedback på enskilda uppgifter till receptionen.

I Piccolines inställningar kan du skräddarsy om gästernas namn ska synas, eller om till exempel bara underhållsuppgifter ska synas (t.ex. för vaktmästaren) mm.

Med Piccolines toppmeny kan du få en snabb överblick över de olika rummen och deras status med ett enda klick på listan du vill se.

Förenkla städrutiner i hotellbranschen

Inom hotellvärlden är städningen avgörande och här kommer Piccoline städapp in som en viktig resurs. Det måste gå snabbt, för rummen måste vara klara för nästa gäster, och det måste göras ordentligt, för damm i hörnen eller ett hår i badrummet kan leda till en dålig recension. För att underlätta detta är det viktigt med ett effektivt property management system, som kan hjälpa till att koordinera städuppgifterna och säkerställa kommunikationen mellan reception och städpersonal via en rengörings-app.. Städpersonalen har en stor uppgift, och det finns många saker som måste stämma för att allt ska fungera som det ska.

Ett av de största problemen är tidspressen. Om det finns många rum som ska städas på kort tid, kan det leda till stress och misstag. Ett annat problem är kommunikationen. Receptionen måste veta exakt när rummen är klara, och städpersonalen måste veta om det finns speciella önskemål eller snabba vändningar.

Dessa problem påverkar inte bara de anställda, utan också gästernas upplevelse. Om ett rum inte är rent eller klart i tid, börjar gästens vistelse på fel fot. Och det är inte bra för någon – varken gästerna, personalen eller hotellets rykte och inkomster.

Många möjligheter med Piccoline och Picasso

Digitala städlistor för städning skickas till deras smartphone/surfplatta

 • Ändra städstatus via app (ren, brådskande, använd, hämtning, pågående)
 • Möjlighet till manuell tilldelning av ytterligare rengöringsuppgifter (t.ex. avkalkning av duschhuvudet)
 • Möjlighet att ta bilder på underhållsuppgifter och skicka till teknikern.
 • Snabb översikt över ev rengöringsanteckningar (både nuvarande och eventuellt nästa gäster)
 • Se beräknat antal linne som ska användas den dagen
  ‘Checkout Rooms Only’ – visar endast rum med gäster som har checkat ut från hotellet
 • Rapporter om tidsåtgång och underhållsuppgifter
 • Vaktmästare/tekniker har en egen lista över relevanta lokaler (tekniska uppgifter)´
 • Skicka uppgifter till städare eller tekniker via mottagnings modulen
  Städpersonal kan registrera rum i Picasso Digital via Piccoline.

Piccoline: Tydlig översikt i hektiska vardagar

Piccoline gör det enkelt att hålla koll på alla städuppgifter på ditt hotell, tack vare sin funktion som en omfattande rengöringsapp. Tänk dig en översikt där du direkt kan se vilka rum som är klara för att ta emot gäster, och vilka som fortfarande behöver städas. Med Piccoline och dess integration med ett komplett hotellbokningssystem blir det enklare än någonsin att hantera dessa uppgifter effektivt.

Det är som att ha en interaktiv karta som alltid är uppdaterad, så att alla på hotellet – från städpersonal till receptionen och ledningen – är på samma sida.

Tack vare Piccoline kan städchefen enkelt fördela uppgifterna, och personalen kan meddela med ett enkelt klick när ett rum är klart. Denna städapp betyder adjö till de förvirrande pappers listorna och minimerar missförstånd om vilket rum som behöver en dammsugare. Receptionen får besked direkt, och de kan därför ge gästerna nyckeln till deras städade rum utan onödig väntetid.

Det är denna enkla och tydliga kommunikation som gör Piccoline till en sann lättnad i vardagen på ett upptaget hotell, och som säkerställer att varken gästerna eller personalen väntar i onödan.

rengörings-app

Nya funktioner

Appen körs nu på alla plattformar (Android + iOS), så du kan använda alla typer av smartphones eller surfplattor ✓

Ny blå färg (ankomst till rum, så dessa kan eventuellt prioriteras) ✓

Alternativ för röd prick (om du vill se aktiva/manuella uppgifter) ✓

Möjlighet till integration för effekt- och värmestyrning (på/av via städ status) ✓

Kontakta oss eller boka en demo

Är du redo att förvandla ditt hotells städrutiner med Piccoline? Upptäck hur vår integrerade lösning kan effektivisera din verksamhet, spara tid och förbättra gästernas upplevelse.

Vänta inte – förenkla städningen inom hotellbranschen med Piccoline. 

Piccoline städapp

Skriv eller ring oss
om du vill höra mer om Piccoline